Den svatých archandělů

Archanděl Michael poráží Satana

Dnes slavíme svátek svatých archandělů: Michaela, Gabriela a Rafaela.

Michael („Kdo je jako Bůh?“) vede nebeská vojska do boje proti Satanovi a jeho služebníkům. Je především patronem Církve a vojáků.

Gabriel („Bůh je mocný“) je poslem a hlasem Božím.  Je patron poslů, diplomatů, pošťáků, hlasatelů a vůbec všech lidí pracujících v médiích.

Rafael („Bůh uzdravuje“) je ukazatel Boží Lásky, opora v čistotě a správné volbě. Patron lékařů a lékárníků, pomocník v boji s pokušením.

Někdy si říkám, proč se dnes tak málo dnes zabýváme (arch)anděly, proč nejsou v módě, když tito v Nebi stojí i nad svatými. Dokonce i dnešní velký svátek, nic moc připomínaný, může budit dojem produktu jakéhosi upozadění památky (arch)andělů, protože vznikl v roce 1969 sešoupnutím připomínek všech tří archandělů na jeden den.

V žádném případě bychom neměli archanděly zanedbávat, neboť to jsou přímluvci a pomocníci nejmocnější. A v jejich gesci je právě to nejdůležitější, co v životě děláme a potřebujeme.

Každý z nás hodinu za hodinou svádí svůj boj se zlem a Satanem a uvítá oporu v archandělu Michaelovi. Ať už jde o boj fyzický, slovní, nebo jakýkoliv jiný.

Každý z nás den co den komunikuje s jinými lidmi a prospěje mu podpora archanděla Gabriela v tom, aby mluvil pravdivě, jasně a s citem. Ať už mluví o světských věcech, nebo se snaží šířit Evangelium.

A každý z nás chce být zdravý na duchu i na těle a úspěšně bojovat s pokušením. Rád tedy poprosí o pomoc archanděla Rafaela.

Vzpomínejme na svaté archanděly častěji, než jednou za rok, a prosme je o pomoc. Neprohloupíme.

Ignác Pospíšil

Na závěr připojuji odkazy:

Modlitba ke sv. archandělu Michaelovi, tradičně se ji věřící modlí po Mši sv.

Další modlitba ke sv. archandělu Michaelovi

Něco o archandělích + modlitba k sv. archandělu Rafaelovi

2 Responses to Den svatých archandělů

  1. Sedm svatých Archandělů píše:

    Nezapomeňme na VŠECH SEDM sv. Archandělů:

    Svatý archanděl Michael („Kdo jako Bůh?“)
    Svatý archanděl Gabriel („Boží moc“)
    Svatý archanděl Rafael („Boží lék“)
    Svatý archanděl Uriel („Boží oheň“)
    Svatý archanděl Jehudiel („Boží chvála“)
    Svatý archanděl Sealtiel („Modlitba k Bohu“)
    Svatý archanděl Barachiel („Boži požehnání“)

    Více zde:

    http://www.cormier.cz/zari_2005.htm

    P. S. pokud se vám v prohlížeči objeví prázdno a jen žlutá zvýraznění, čitelnost textu se „dostaví“:) označením do bloku (CTRL +A). Jde asi o nějaký starší formát a nové prohlížeče jej neberou:)

    Pax et bonum

    Jan

Napsat komentář